Mi smo mali glumci!

Časove glume u našem vrtiću drži poznati scenarista i reditelj Miroslav Mika Aleksić, koji već 40 godina radi sa decom i mladima.

Deca su rođeni glumci. Od ranih meseci živo vode svoje monologe i zamišljene dijaloge. Dramska grupa je prilika da se deca oslobode i da rade ono što već dobro znaju, da zaplivaju u beskrajnom moru mašte. Njeno Veličanstvo, mašta, koja inače caruje detinjstvom, posebno se razvija i dolazi do izražaja na dramskim radionicama. Na dramskim radionicama deca kroz različite uloge i dramske situacije izražavaju svoje misli i emocije, iznalaze rešenja, ostvaruju sopstvene ideje. Na taj način izgrađuju samopouzdanje, imaju osećaj da mogu ići u nepoznato, to im je novi izazov.

Škola glume Miroslav Mika Aleksić poznata je po tome što decenijama stvara najpoznatija imena našeg glumišta. Nikola Kojo, Boris Milivojević, Nebojša Glogovac, Nikola Đuričko, Mirjana Joković, Gordan Kičić, Vuk Kostić, samo su neki od Mikinih "malih ljudi". Zanimljivo je da od njih 3000, koliko ih je prošlo kroz Mikin dramski studio, samo dvoje nije završilo fakultet.

Na Mikinim časovima deca će imati priliku da se upoznaju sa osnovama glumačke tehnike, vežbama koncentracije, disanja, govorne artikulacije i ostalim vežbama potrebnim za osnovno kretanje i igru na sceni.

Časovi glume u našem vrtiću uz Miku Aleksića održavaju se 2 puta nedeljno.

Please publish modules in offcanvas position.