Sport i karate

Mi smo sportisti!

Mi sarađujemo sa Karate klubom Žandarmerija, jednim od najuspešnijih karate klubova u Srbiji.

Jedan od glavnih ciljeva našeg vrtića je uključivanje dece u sportske aktivnosti i stvaranje navike redovnog telesnog vežbanja, čime se utiče na razvoj njihovih psiho-motornih sposobnosti. Osim svakodnevnih šetnji i gimnastike deca imaju priliku da kod nas vežbaju sport i karate.

Uz igru i zabavne vežbe, deca na zanimljiv način uče osnovne karate tehnike i oblike kretanja, kao što su ručni i nožni udarci, blokovi i stavovi, što neposredno doprinosi pravilnom i zdravom razvoju dece. Na taj se način kod dece predškolskog uzrasta razvija brzina, koordinacija, preciznost, ravnoteža, fleksibilnost, snaga, pravilno držanje, ali i odlučnost, ambicioznost, koncentracija i sportski duh. Uz osnovne tehnike ove drevne borilačke veštine, karate uči decu disciplini, samokontroli, postavljanju i dostizanju ciljeva, adaptaciji i afirmaciji u zajednici, istrajnosti, kao i razvijanju i povećanju samopouzdanja.

Treninge u našem vrtiću drže državni karate reprezentativci i studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji imaju veliko iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta.

Časovi sporta i karatea u našem vrtiću uz trenere iz kluba Žandarmerija održavaju se 2 puta nedeljno.

image

Please publish modules in offcanvas position.