Vrtić i produženi boravak

„Vrapčići“ su novi vrtić i i boravak na Vračaru.

Nalazimo se u prelepoj kući u mirnom delu Vračara, odmah pored Neimarskog parka. Jedinstveni smo vrtić u kojem se sve vreme priča na engleskom i intenzivno uči nemački. Kod nas postoji mogućnost da dete uči i kineski jezik. 

Zašto engleski? Svesni smo činjenice da je engleski najpopularniji svetski jezik i da će vašem detetu sa ovim jezikom biti otvorena sva vrata u životu. Sa učenjem engleskog je bolje početi što pre, u što ranijem uzrastu, jer se tako kod dece stvara dobra osnova za dalja usvajanja jezičkih veština.

Zašto nemački? To je mogućnost da otvorite nemački svet za vaše dete od malih nogu. Sa učenjem nemačkog takođe je bolje početi što ranije, jer je to složeniji jezik i treba više vremena da se nauči.

Zašto fakultativni kineski? Stručnjaci kažu da je optimalan period za početak učenja stranog jezika uzrast deteta od 3 godine. Zato vam nudimo i mogućnost fakultativnog učenja kineskog jezika. Nemamo cilj da se taj jezik nauči perfektno, nego da se dete upozna sa njim i u procesu daljeg obrazovanja iskaže interesovanje za njegovo učenje.

Mi smo obrazovna ustanova za decu

Želimo da vaše dete bude poliglota, da bude svestrano, da mu omogućimo dovoljno prostora za istraživanje, sticanje novih iskustava i pronalaženje sopstvenih puteva razmišljanja. Želimo da mu otvorimo sva vrata u nastavku obrazovanja. Zato mu, pored jezika, nudimo da nauči ples, balet, glumu, karate, časove muzike. Imamo ekskluzivne predavače kao što su Konstantin Kostjukov, Mika Aleksić i Oleg Kirejev.

Prvak i direktor Baleta Narodnog pozorišta, koreograf, kao i prvak Baleta Teatra Ševčenko u Kijevu Konstantin Kostjukov u našem vrtiću radi sa decom po metodi čuvenog baletskog pedagoga Agripine Vaganove iz Sankt Peterburga i tako im prenosi metodiku  klasične forme.

Scenarista i reditelj Miroslav Mika Aleksić već 40 godina radi sa decom i mladima. Njegova škola glume poznata je po tome što decenijama stvara najpoznatija imena našeg glumišta. Nikola Kojo, Boris Milivojević, Nebojša Glogovac, Nikola Đuričko, Mirjana Joković, Gordan Kičić, Vuk Kostić, samo su neki od Mikinih "malih ljudi". Upravo on vaše “male ljude” uči glumi.

Oleg Kirejev je svetski poznati saksofonista i prvi ruski muzičar koji kombinuje etničke džez motive sa narodnim instrumentima. Objavio je 15 albuma džez muzike, a njegov album "Mandala" nominovan je za Gremi nagradu kao najbolji savremeni džez album. Ovaj temperamentni umetnik svetskog glasa deci će držati muzičke radionice i upoznati ih sa svim instrumentima, tako da će deca kada „diplomiraju“ u Vrapčićima znati koji sve instrumenti čine orkestar. Takođe, nudimo im i individualne časove klavira i pevanja.

Sarađujemo sa Karate klubom Žandarmerija, jednim od najuspešnijih karate klubova u Srbiji. Treninge u našem vrtiću drže državni reprezentativci i studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji imaju veliko iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta.

Direktor i su-osnivač “Vrapčića” je Ana Poletaeva, pedagog i profesor istorije, koja se posvetila razvoju na polju pedagogije, usmerivši se na predškolsko obrazovanje. Radno iskustvo stekla je u uglednim školama i gimnaziji, a nastavila ga kroz osnivanje i razvoj višejezičkih vrtića i produženih boravaka.

Upis u naš vrtić i boravak traje cele godine. Biće nam zadovoljstvo da popričamo sa vama o tome u koju grupu i prema kom programu vaše dete može da se upiše kod nas. Pozovite nas ili nam napišite e-mail i mi ćemo vam odmah odgovoriti.

image
image

Naše prednosti:

 • Mogućnost celodnevnog boravka u vrtiću (7.30 - 18.00)
  Osnovne usluge: u Vrapčićima se sve vreme priča na engleskom i intenzivno uči nemački jezik. Kod nas postoji mogućnost da dete uči i kineski jezik.
 • Mogućnost produženog boravka za školsku decu (7.30 - 14.00 i 11.30 – 18.00)
  U produženom boravku učimo engleski i nemački.
 • Mogućnost večernjeg (18.00 – 22.00) i noćnog boravka (18.00 –10.00 sledećeg dana) za decu iz vrtića i za školsku decu

Naše prednosti:

 • Dodatne usluge: škola glume, kineski, program izleta
 • Dijalog sa roditeljima: regularni izveštaji i evidencija napretka deteta, direktan dijalog sa vaspitačima i stručnim saradnicima
 • Česte priredbe i nastupi na javnim scenama Beograda – aktivno učešće dece u kulturnom životu grada
 • Kuća u kojoj je vrtić ograđena je sa svih strana i u nju se ulazi kroz duplu kapiju, sve je pokriveno video nadzorom, tako da je bezbednost vaše dece zagarantovana
 • Nudimo prevoz dece iz bilo kog kraja Beograda «od vrata do vrata». Prevoz dece se vrši uz poštovanje svih propisa i mera bezbednosti
image

Please publish modules in offcanvas position.